2023.06.27.

Ez most egy olyan pillanat, amikor nehéz szavakat találni arra, hogy kifejezzük mindazt, amit munkássága során elért. Dezső bácsi sokunk számára  igazi példakép volt, és most eljött az idő, hogy búcsút mondjunk.

A Komlói Közösségek Háza műhelyeiben eltöltött több évtized során, nemcsak mesterré vált a képzőművészet különböző ágaiban, hanem az inspiráció és vezető is volt számtalan tanítványának. A festészet, tűzzománc, rézdomborítás, kerámia, fafaragás és linómetszés területén végzett kimagasló alkotásai mindig is emlékezetesek maradnak.

De nem csak a tehetsége és a művészeti érzéke miatt tiszteltük és becsültük. Az értékrendje és az odaadása is példamutató volt mindannyiunk számára. Mindig készen állt arra, hogy segítsen, tanítson és bátorítson mindenkit, hogy felfedezzük saját kreatív képességeinket.

A kiállítások, amelyeken munkáit bemutatták, mindig ünnepi események voltak a városban. A színek, formák és technikák harmonikus összhangja mindannyiunkat lenyűgözött és büszkék voltunk arra, hogy szemlélői lehettünk.

Most, hogy a búcsú pillanata elérkezett, nem tudjuk elégszer megköszönni mindazt, amit értünk és az intézményünkért tett. Az öröksége mindig velünk marad, és a tanításait nem feledjük soha.

Búcsúzik Dezső bácsitól a Komlói Közösségek Háza minden munkatársa és tanítványai. Köszönjük, hogy megtisztelt minket a jelenlétével és a művészetével. A hagyatéka örökké élni fog a szívünkben.