2019.01.28.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából átadásra került a Közösségek Háza, Színház- és Hangversenyterem saját alapítású díja, az Év Ásza elismerés. A döntéshozó szakmai csapat ez alkalommal két jelöltet díjazott, a kultúra két – egymástól nagyon eltérő, de nagyon fontos – területéről, azonos szavazatszámmal.

A MindenMás Fesztivál Költészet-napi PoéMa kiállításának megalkotásáért, melyben a Nagy László Gimnázium tanulóival a fiatalok versekhez, költészethez fűződő kapcsolatának formabontó újraértelmezésével egyedülálló produktumot hozott létre. Emellett számtalan színházi műsor díszlettervezőjeként kreatív, egyéni, kivételes hangulatot teremtő alkotómunkával is felhívta magára a figyelmünket. A díjazott Ladányi Lívia művészetpedagógus.

A komlói kézilabdacsapat szurkolói közössége már a tavalyi ÁSZ szavazásunk alkalmából is felhívta magára figyelmet. Ez városunk kivételes közösségi értéke, mely a kézilabda szurkolói közösség erejének, összefogásának eredményeként hatalmas erővel jeleníti meg a közösségnek a csapat, és a város iránti szeretetét és közösségi összetartozását. A díjazottunk a Miners – Komlói Bányász szurkolói induló, a díjat átvette a produkció két alkotója, Pénzes Szabolcs és Stemler Ronnie.