2017.09.21.

A pécsi TOTAL ART Egyesület animációs interaktív kiállítása és foglalkozása KOMLÓN a KH-ban a Hét Domb Filmfesztivál alatt, 2017. szeptember 18-23. hétfőtől szombatig 10-16 óráig.

korra és nemre való tekintet nélkül
max. 25 fős csoportokban

BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!

A gyermekek által készített animációs kisfilmekből:

 

Interaktív animációs kiállításon jártunk

 

A rajzfilmkészítés kulisszatitkaiba nyertek bepillantást diákjaink a Közösségek Házában megrendezett kiállításon. A mai kor digitális világától elbűvölt gyermekei fogékonyak a technikai újításokra. Mégis meglepte és azonnal rabul ejtette őket az a könnyen megtanulható technika, amit akár otthon is kipróbálhatnak. Néhány egyszerű eszköz segítségével filmkockákat rajzoltak, amit egy fotókartonból és parafa dugóból készített pörgettyűben tettek látványos mozgóképpé. Külön öröm volt látni, hogy a szervezők rendkívüli pedagógiai érzékkel szólították meg a gyerekeket, mert bár ki-ki a maga ügyességéhez mérten rajzolt, mindenki kezéből mutatós kisfilm került ki.

Szelléné Fürbach Erika,
tanító
(Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus
Általános Iskola és Óvoda
)

Az Animációs workshopot gyerekeknek felnőtteknek egyaránt ajánljuk.

A résztvevők megismerkedhetnek a zootróppal (henger alakú doboz bemetszésekkel, belül mozdulatról mozdulatra ábrázolva a figura, a hengert megforgatjuk, a figura megmozdul).  A rajzfilmkészítés őse a zootróp, a forgó dob (csodadob).
A gyermekek mozgó jelenetet készíthetnek: visszatérő mozgássort rajzolnak, amit a zootrópba helyezve a figurák megmozdulnak. A labda-pattogástól, arckifejezésig, bármit meg lehet mozgatni. Stoptrükk technikával tárgyanimációs, papírkivágásos kisfilmet készíthetnek.

A hagyományos rajzfilm készítés folyamatát kihelyezett molinók mutatják be.

A Total Art Egyesület szívesen részt vesz különböző rendezvényeken, hogy népszerűsítse a „Pécsi Animáció Története” kiállítást, és a rajzfilmkészítő szakmát.

Pécsi Animáció Története kiállítás kihelyezése, szakmai előadás, foglalkozás megtartása, filmvetítés.  A kiállítás anyaga 7 db nagyméretű falra rögzíthető molinóból, 4 db összecsukható rajzasztalból, statívokon álló kamerákból, 35 és 16 mm-es vetítő gépekből, rajzokból, kifestett celluloid lapokból és egyéb rajzfilmes kellékekből tevődik össze. A kiállítás tematikus szerkezete lehetővé teszi, hogy a látogató kalauzolás nélkül is betekintést kapjon a rajzfilm gyártásba és kézzel foghatóvá válnak az egyes munkafázisok. De arra is van lehetőség, hogy egy rövid 20 perces prezentáció keretében ismerjék meg az érdeklődők a szakma titkait.

A mozgókép történet egy 10 perces videón nézhető meg, a kezdetektől összefoglalva a legfontosabb állomásait.

http://hetdombfilmfesztival.hu...