2015.07.26.

2015. augusztus 20. Komló, 48-as tér

Római Katolikus Templom

9.30 órakor Szentmise
18.30 órakor Böjte Csaba, ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc alapítvány vezetője  Szentmiséje , majd beszélgetés Csaba testvérrel.
http://szentferencalapitvany.org/

48-as tér

9 órától  Kézműves piac, lovas hintózás, légvár, fajátszótér és kosárkörhinta 

10.30 órakor Ünnepi műsor a szabadtéri színpadon
Ünnepi köszöntő, az új kenyér megáldása, kenyérszentelés
Közreműködnek: Polics József polgármester, Mátyás Imre rk. plébános,  Molnár Imre református lelkész és Ócsai Zoltán evangélikus lelkész
Ünnepi műsor Szabad Ötletek Színháza

Kb. 12 óra a KH-ban "Világaink" címmel a KomlóArt kiállítását megnyitja Polics József polgármester    

14 órától Kreatív kézműves játszóház

15 órakor  Dance for Life táncbemutató
https://www.facebook.com/pages/Dance-For-Life/217235864996588

15.30 órakor New Generation táncbemutató
http://ngdance.hu/

16.30 órakor  A színes feketerigó Figura Ede gyermekműsora
www.figuraede.com

18 órakor "Sámánisztikus-reneszánsz-folkos-rock'n roll" Forsanen duó

kb. 19 órakor Guča Partysans koncert
https://www.facebook.com/gucapartyzans

kb. 21-24 óráig Perfect Slágerzenekar utcabál
http://www.perfectzenekar.hu/

Az idei rendezvény két fellépőjére szeretnénk felhívni a zeneszerető közönség figyelmét. Egyedi, különleges produkcióikkal első ízben lépnek a komlói közönség elé. Hogy a kedves közönség már jó előre képet kapjon róluk, szeretnénk bemutatni őket és kedvet csinálni ahhoz, hogy élőben is kíváncsiak legyenek rájuk.

A két tagú formáció különleges zenei világot varázsol a színpadra. A zenészek, Mészáros Péter „Tapír” és Szabó Ervin sajátos crossover műfajt teremtettek, melyet sámánisztikus-reneszánsz-folkos-rock’n rollnak neveznek. Már a zenekar neve is talányos, erről a következőket lehet tudni: „Forsanen vára egy párhuzamos világban található. Három különböző faj, a shrikek, az átcsúszók és a forlok lakják. A zenekar tagjai átcsúszók és rendszeresen meglátogatják ezt a világot. Az időbeállítás azonban nem tökéletes, ezért néha a honfoglalás és a kalandozások korában, vagy éppen a reneszánszban találják magukat. Leggyakrabban azonban a XXI. század világában landolnak. Ahol Altamíra falain utólag kijavítják a nem megfelelő barlangrajzokat. Az Idő néha elmereng a Világ bajain, de az intelligens mosóporok kimossák a ruhákat és az agyakat. Ahol némán vonul az elveszettek menete és csak fejüket rázzák a fürtös fejű angyalok. Mert vannak, akik a szabadságról álmodnak újra, testük börtönébe bújva…”
A zenéből egy kis demo ízelítő:
https://www.youtube.com/watch?v=Bcg0gOBOQwc

Az esti program fő attrakciója a Guča partyzans - Magyarország első balkán rezesbandája!
2012 nyarán alakult meg a kilenctagú Guča Partyzans, magyar profi jazz zenészekből, akik kiváló mesterei a hangulatteremtésnek! A zenekar célja, hogy Magyarországon is elérhetővé váljon a balkáni szerb "underground" rezes fúvószene, a Boban és Marko Markovič nevével fémjelzett fergeteges hangulatú muzsika. Sokszínűségüket  igazolják a zenekar videói:
https://www.youtube.com/watch?v=UuDAvxFM6Bg
https://www.youtube.com/watch?v=pwnYW6nCYAQ

https://www.youtube.com/watch?v=B0gkrBl1H9I