2013.11.17.

2013. november 7-én a Garabonciások Magyaregregyre utaztak. A szászvári, hoszúhetényi és kenderföldis diákok egy változatos napot tölthettek együtt a projektnek köszönhetően.

Az Arnold házban tartott témanap délelőttje a magyaregregyi hagyományok köré épült. A Pöndöly Egyesület táncosai bemutatták Az egregyi leánykő mondáját feldolgozó koreográfiájukat, majd a Vörös rezesbanda segítségével ismerkedhettek a fúvós hagyományokkal a résztvevők. Végül Németh Csilla és Kirch Zoltán vezetésével maguk is belekóstolhattak a magyaregregyi táncos hagyományokba.

Magyaregregy polgármestere, Fülöpné Rákosa Ildikó mutatta be a Magyaregregyi Helytörténeti Gyűjteményt és a Mészárszék Kiállítást.

A délutánt a csapatok részére szervezett vetélkedő töltötte be, amely a közeledő Márton-napi szokásokhoz is kapcsolódott. A 3 iskola 6 csapata kreatív, ügyességi és gondolkodtató feladatokban mérte össze erejét. Volt termésválogatás, kukorica-morzsolás, csutkatorony építés, és még sok érdekes feladat, amelyekbe lelkesen vetették bele magukat a csapatok.

Képek a képtárban...