2013.06.16.

2012 szeptembere óta működik a színjátszó szakkör iskolánkban. 12 állandó taggal, heti rendszerességgel 1 órában.

Az első félévre betervezett programokat megvalósítottuk. Október 23-án sikeresen szerepeltünk az iskolai ünnepélyen. Élmény volt a Pécsi Nemzeti Színházban A dzsungel könyve című musical megtekintése. Olyan hatással volt rájuk, hogy farsangkor dzsungel könyvének öltöztek, a produkció koreográfiáját ők állították össze. A félév folyamán nagy kedvvel, lelkesedéssel játszották a különböző drámajátékokat. Voltak kedvencek, amelyeket közkívánatra több foglalkozáson is újrajátszottunk.

A foglalkozások értéke légkörében, hangulatában rejlett. A gyerekek nem csak passzív szereplői voltak a szakkörnek, hanem díszletek, jelmezek készítése is. Különböző dramatikus tevékenységformákon, képességfejlesztő gyakorlatokon, improvizációs, kreativitást igénylő feladatokon keresztül fejlődött érzelmi, értelmi, szociális képességük.

Jól érezték magukat, velük együtt én is. Fejlődött igényességük, szívesen olvasnak verseket, készülnek egyéni versenyekre, javult beszédkészségük, bátrabban kommunikálnak. Ezen pozitív hatásokat irodalom órákon is egyre inkább érzem. A szakkör első féléves munkáját sikeresnek értékelem.

Plávicsné Borbély Mária