2013.06.16.

Az első félévet a decemberi ünnepre készülve töltöttük el. Olyan dalokat, verseket, meséket válogattunk, amelyek a Télapó-ünnephez, karácsonyhoz kötődnek. Ezekből állítottuk össze a Mikulás-műsorunkat. A rosszcsont manók alakjait és történetüket, az elhangzó verseket és dalokat külön-külön foglalkozásokon sajátítottuk el, illesztettük bele a műsorba. Majd az összpróbák során állítottuk színpadra a teljes műsort.

A díszletek és jelmezek tervezésekor az egyszerűségre, praktikusságra és az utaztathatóságra kellett koncentrálnunk. A manók jelmezeit közösen gyűjtöttük, válogattuk; ha kellett varrtuk, átalakítottuk, díszítettük. A manófüleket hajpántra, sapkára illesztettük rá, kevés arcfestékkel tettük tökéletessé figuráinkat. A díszletfalakat paravánokkal oldottuk meg, amik így könnyedén szállíthatók, felállíthatók és a fellépések helyszíneihez igazíthatók voltak. Kevés kelléket használtunk, azok nagy részét is magunk készítettük el.

Az előadásokon a célunk az volt, hogy a gyerekek a manókkal együtt énekelve, mókázva várják a Mikulást. Ez sokszor olyan jól sikerült, hogy alig akarták a manókat elengedni a gyerekek.


Mikulás-műsor szereplései 2012.

December 2. 16 óra
„A szívekben legyen karácsony” - Advent a Városház téren

December 5. 17 óra
Just Hip-Hop IV. a Színház- és Hangversenyteremben

December 6. 10 óra
Komló Városi Óvoda (Tompa Mihály utcai óvoda)

December 7. 16 óra
Nagy László Gimnázium, pedagógusok gyerekeinek szervezett délután

December 10. 16 óra
Cukorbetegek Klubja évzáró gyűlése a Közösségek Házában

December 14. 16 óra
A Komlóért Egyesület szervezésében Karácsony-váró játszó- és táncház a Közösségek Házában az Ötletházas gyerekeknek

Szereplők:
Bencsik Gábor Carlos, Dóró Benjámin, Holler Soma, Kiss Kitti Katalin, Magyar Ingrid, Perleczky Boglárka, Sámson Krisztián, Váczi Peti
Közreműködtek:
Fajcsi Ferenc és Gelb Miklós, a Súgólyuk Színház tagjai
 

Korbuly Kata