2013.04.08.

Április 12-13. (péntek-szombat) 20 órától a Zrínyi klubban.

Április 12. (péntek)

Rokokó Rosé

"A hat hölgy alkotta Rokokó Rosé 2010 óta üde színfoltja a pécsi és a magyar könnyűzenei palettának. A zenekar előzményei a legidősebb tagok középiskolás éveire nyúlnak vissza, amikor meg akarták mutatni fiú ismerőseiknek, hogy a lányok is tudnak zenélni. Persze az évek során a zenekar sokat változott, formálódott, új nevet kapott, de a „csak csajok” koncepció megmaradt. ... A zenéről annyi mondható el, hogy nem szeretne több lenni, mit ez a hat színes egyéniség együtt. A tagok személyes ízléséből, zenei hátteréből, élményeiből, pillanatnyi érzéseiből formálódik az, ami a Rokokó Rosé." (rokokorose.hu)

rokokorose.hu

Wasabi Kht

"Egy véletlen találkozás hozta ötletből születtünk, aztán egy év alkotómunkája, elszántsága és az együttzenélés örömébe vetett hite mára azt eredményezte, hogy büszkén kijelenthetjük: zenekar vagyunk, dalokkal, koncertekkel és tervekkel. Egyrészt mondhatnám azt, hogy nem szeretnénk sokat: csak jókat zenélni együtt, bulizgatni, élvezni egymás társaságát, imádni egy-egy új dal születésének pillanatait, s megtartani a frissen született barátságokat. ... Énekelni, gitározni, dobolni, egyszóval hangoskodni nagyon jó dolog!" (www.wasabikht.hu)

www.wasabikht.hu

Nihil Chips

"A zenekar 2002-ben alakult Siklóson. A kezdeti felállás amolyan ad hoc jelleggel szerveződött, elsősorban a helyi közönség és a zenekar saját szórakoztatására. Eleinte hazai pályán mozgott a csapat, de később egyre több meghívásnak tett eleget a környékbeli klubokban, kocsmákban. ... A zenei repertoár kezdetben a punk felé sodródott, de később a modernebb pop, rock&roll határozta meg a stílust."(www.last.fm)

www.myspace.com/nihilchips

 

Április 13. (szombat):

Candyside

Youtube - Candy Side

Auróra

"Kezdetben megvettük a hangszereket. Azután ráéreztünk. Lefogtuk az első akkordokat. Utána már magunkat képeztük. ... Az Auróra mindig is arról volt híres, hogy az adot helyzetről énekelt. Gyakorlatilag amit csinálunk, az mindig egy tükörkép. Az előző rendszerben tiltott zenekar voltunk, most már megtűr zenekar lettünk. A lázadást mindig is vállaltuk, ebben nem változtunk meg."(Napló)

aurora.hu

Vogon Ultramarines

"A Vogon Ultramarines katolikus anarchista punk tánczenekart 2012 májusában alakította pár (a rendszerrel nem, de) önmagával teljes mértékben elégedett kiöregedett gumi-punk. A tagok természetesen hirdetés útján keresték egymást, mint annak idején a Backstreet Boys nevű méltán elfeledett formáció, mert most már tudjuk, hogy ez a siker záloga. Arra mindenesetre tökéletes volt a módszer, hogy a társadalom által kirekesztett, barátokkal nem rendelkező unszimpatikus emberek megismerkedjenek egymással és közösen csináljanak úgy, mintha zenélnének, miközben körbehányják a próbatermet.
A kezdeti tagcseréket egy darabig kihagyták, de az azonos felállásban történő együtt zenélés nem mindig sikerült. Ugyanazon év augusztusában megtalálták az énekesüket is, mivel az instrumentális punkot nem ők fogják sikerre vinni, vagyis az konkrétan szar, de az ötlet lízingelhető bárkinek. Novemberben pedig megérkezett az együttes két új tagja is. A tagok ízlése az egészen szar zenétől a közepesen szar zenén át az egész hallgatható zajig terjed. A rájuk ható legnagyobb művészek között a teljesség igénye nélkül a követkető nevek találhatóak: Justin Bieber, Madonna, DJ Kühl, Uhrin Benedek, … (akit kihagytunk, kérem, jelentkezzen).
A Vogon Ultramarines erősen zúzós HC Punk stílusban muzsikál, mert nekik meg az jön be, de elrettentő példának mondjuk a felsoroltak is jók. A tagok sörtestvérséget kötöttek az Úr 2012. évének augusztus havában, amely rituálé során egyetlen doboz sört fogyasztottak el négyen (ennyire volt pénz), így a Vogon családnevet kapták a keresztségben (mondjuk ezt az ötletet is lopták, de ki nem szarja le?)"
(rockbook.hu)

vogonultramarines.com


Belépő:
2 napos: 1.300 Ft. 1 napos: 750 Ft.
(A nem hangos programokra is érvényes)
Jegyek elővételben kaphatóak a Közösségek Házában 08:00-tól 16:00-ig.