2012.11.13.

A Közösségek Háza 2012. november 10-én tartotta a hagyományos Kistérségi Népdaléneklési versenyt.

A rendezvényre húsz énekes nevezett. Az esemény megnyitóján először a Belvárosi Óvoda kis táncosai énekeltek Käsz Ildikó vezetésével, majd Katona Bálint és Donovál Márton énekelte nagyapáik dalait.

A versenyen három tagú zsűri értékelte az énekesekt:
Kunváriné Okos Ilona (a pécsi Mátyás Király u. Ének-zenei Általános Iskola tanára és kórusvezetője, a komlói Munkáskórus karnagya)
Blumenschein Alinka (népdalénekes, a Liszt Fernc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszakának hallgatója)
Dr. Szabó Szabolcs (a pécsi Leőwey Klára Gimnázium nyugalmazott tanára és kórusvezetője, a komlói Pedagógus Kamarakórus karnagya), a zsűri elnöke.

A dalok bemutatása után a zsűri megbeszélte a hallottakat, miközben a versenyzők Käsz Ildikóval kézműveskedhettek a KH Aulájában, szüleik a "Foltvarázs" kiállítást tekinthették meg.

A verseny eredményei:

ALSÓ TAGOZATOSOK

I. Takács Katalin (Pöndöly)
II. Haraszti Cecília (Kodály)
III. Katona Ildikó (Hosszúhetényi Nemes János ÁMK) és
     Langer Liza (Gagarin)

FELSŐ TAGOZATOSOK

I. Nyitrai Réka (EFAMI)
II. Krausz Ádám (Kodály)
III. Múth Ádám (Pöndöly) és
     Tresch Balázs (Gagarin)

 

A helyezést elért versenyzők felkészítő tanárai voltak: Németh Csilla, Pleszné Fényes Edit, Pauza Viktória, Papp Judit, Katonáné Gunszt Andrea, Martos Csongor.
Értékelésében a zsűri kiemelte az énekesek általában magas színvonalát, a sok igényesen kiválasztott baranyai népdalt, és a hangulatos előadást.

 

Az első helyezettek a Kistérségi Közkincs Gálán mutatkozhatnak be a Komlóis Színházban, a felső tagozatos helyezettek a Kodály Gimnáziumban megrendezésre kerülő Megyei Népdaléneklési Versenyre jutottak tovább.

Képek a képtárban...

Köszönjük a kellemes délutánt, a felkészítők munkáját!
Gratulálunk az énekeseknek!