2012.05.17.

júniusban, minden pénteken 20 órától
a KH-Kertben

 

Június 1.
PMD Blues Band

A Pécsi Magasfiúk Dalárdája a Dél-Dunántúli Régió 25 éve működő autentikus blueszenekara. Fennállásuk során felléptek az összes hazai blues fesztiválon, rangos külföldi fesztiválokon.
1987-ben a pécsi blues-kocsma mozgalomból alakultak, s pár évig a Deák Bill B. B. pécsi elő zenekaraként muzsikáltak. 1992. március 26-án a Gyár Klubban adott sikeres Doors emlékkoncertük után váltak népszerűvé, majd azt elhagyva, a Chicago-blues irányába fordultak.
17 éve alkalmanként a színes bőrű Memphis-i (Berlinben élő) soul-blues énekessel, Eb Davis-szel adnak közös koncertet. 2001-ben kéthetes turnén vettek részt a világhírű chicagói Sugar Blue szájharmonikás-énekessel.
A zenekar műsorán a chicagói blues gyöngyszemei, soul és jazz-blues feldolgozások, saját, magyar nyelvű szerzeményeik szerepelnek.

http://www.pmd.gportal.hu

 

 

Június 8.
Vida Rock Band

A zenekart 2007-ben alapította Vida Ferenc (a szombathelyi Lord zenekar alapítója, vezetője) és Kovács Fery (a győri Orfeus zenekar gitárosa). Az akkori felállás (Csóka Csaba - Dobok, Osztter Tihamér - ének, Kovács Krisztián - billentyűs hangszerek) stúdióba vonult és 2008 tavaszára megjelent az "Ellopott remények" c. LP, amelyen igazi, dallamos, Hard Rock muzsika hallható.
Ezt követően ismét koncertek, majd pár tagcsere után alakult ki a jelenlegi felállás, mely már lassan 1 éve nyüvi a színpadot és a fiúk elég jól bírják a koncerteket, a sok utazást.
a zenekar tagjai:
Vida Ferenc - basszusgitár
Kovács Fery - szólógitár, gitár
Horváth Tamás - ének
Csóka Csaba - Dobok
Borbás Steve - billentyűs hangszerek

http://www.vidarockband.hu

 

Június 15.
Tricolor

A zenekar 2010-ben alakult a Cs.Í.T. zenekar tagjaiból Tricolor néven a következő felállással:
Kiss Anikó - hegedű, ének, vokál
Papp Attila - ének, gitár
Szepesi Richárd - billentyű, ének, vokál
2011. év vége óta állandó vendégük Juhász István (RockToRock, gitár, vokál).
A 70-es 80-as évek rockslágereit játszák akusztikus hangszerekre átírva.

 

Június 22.
Másvilág

 

Június 29.
RockToRock

A zenekar 2006-ban alakult.
Kedvenc zenéink feldolgozásaival kezdték, (Deep Purple, Whitesnake, TOTO, Survivor, Don Henley, Queen, Pink Floyd, Bon Jovi, Europe), hogy egy kicsit összeszokjanak, keresték a hangzásukat.
Annyit finomítgattak a számokon, hogy már sajnálták volna kihagyni őket a koncerteken, de valami érdekességet, egyedit szerettek volna hozzátenni, amitől egy kicsit a sajátjuknak érezhetik ezeket a rockklasszikusokat. Ekkor jött egy merész ötlet: énekeljék magyarul, így mindenki értheti...
Az első Don Henley: Dirty Laundry - Mindannapi szennyes című száma volt: MAGYARUL! Meggyőző. Már az első fellépésükön nagy lelkesedéssel fogadta a közönség.
Koncertjeiken a magyarul előadott rock-klasszikusok mellett pár igazi nagy magyar rocklegenda is helyet kap. Készülőben van a saját szerzeményekből álló lemez is.
Rézműves Gábor - (Rezes a vizes, aki éneklész) - mikrofon, vokál, kottatartó
Dr. Gálffy Gyula - (Dr. Zsűl, az ütész) - dob-verő
Peti István - (Pityu, a mélyész) - basszus, igazi vokál
Hazafi Tamás - (Hafi, a billentyész) - fekete és fehér billentyűk, vokál szerű hangkeltés, takkjel, Android 2.3
Juhász István - (Pisti, a pengetész) - gitár, néha már vokál

http://www.rocktorock.eu

 

Programsorozatunkat az NKA támogatja!

 

Júliusban

TópArt Fesztivál
a sikondai Tószínpadon

Augusztusban

Utcazene - Street Arts
a Városház téren