2012.04.19.

KOMLÓ, 48-as tér
(a Színház és a KH között)

A régió fesztiválja...

... mert Európában, itt élni különleges dolog.
Ezt bizonyítják országos hírű és helyi fellépőink, közreműködőink, akik bemutatják kultúránk sajátos színeit.

 

Mecseki Vásárfia
Baranyai kézműves- és gasztroutca
Játszóházak - a komlói Kreatív Műhellyel és a Szorgos Méhek Foltvarró Klubbal

Légvár, trambulin, csúzda

Az erdő íze
Császár levente könyvbemutatója
http://kozkincs.khszinhaz.hu/hirek

Pöndöly
A 15 éves Pöndöly Néptáncegyüttes és vendégeinek műsora
http://pondoly.hu

 

 

Pál István "Szalonna és Bandája"
"A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát medence leggyönyörűbb zenéi. Az autentikus népzene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük. Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését, ezért népzeneoktatással is foglalkoznak. Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb fesztiváljainak, emellett az elmúlt években felléptek mind Európában mind a tengerentúlon. "
http://www.kunoskoncert.hu/muvesz1.html

 

A Köztársaság Bandája
Elhúzza azt sejeha!
A zenekar pécsi és bonyhádi népzenészekből alakult 2010-ben. Célja a magyar népzene modern megszólaltatása, izgalmas átértelmezése akusztikus, népi hangszerekkel.
"A Köztársaság Bandája azt a fajta világzenét játssza, amit sajnos kevesen művelnek nálunk: népzenei feldolgozásaikat városias, fiatalos, naprakész formába öntik – és olyan energiával tálalják, ami azonnal magával ragadja hallgatóit. Kétségtelenül új és friss hang az övék, mely egészen bizonyos, hogy komoly jövő előtt áll." (Marton László, Sziget Fesztivál világzenei nagyszínpad főszervező).
http://www.akoztarsasagbandaja.hu

 

Juice
narodna muzika - balkáni népek zenéje
A Juice team zenekar 1997 ben alakult, számos rendezvényen biztosították a jó hangulatot. Tekintélyes repertoárjukból, most elsősorban horvát és szerb muzsikát játszanak, különböző, a műfajnak megfelelő hangszerelésben - mindent kizárólag ÉLŐBEN.
http://juicezenekar.lapunk.hu