2011.07.19.

A zenekar tagjai:
Rézműves Gábor (Rezes) - mikrofon, vokál, kottatartó
Dr. Gálffy Gyula - dob-verő
Németh Attila (Kacsa) - basszus, igazi vokál
Hazafi Tamás  - fekete és fehér billentyűk, vokál szerű hangkeltés
Juhász István  - gitár, nemsokára vokál

A zenekar rövid története:
A RockToRock zenekar 2006-ban alakult.
Kedvenc zenéink feldolgozásaival kezdtünk, (Deep Purple, Whitesnake, TOTO, Survivor, Don Henley, Queen, Pink Floyd, Bon Jovi, Europe), hogy egy kicsit összeszokjunk.
Mindent rögzítettünk, visszahallgattunk, kielemeztük a hibáinkat, kerestük a hangzásunkat.
A próbák alatt annyit finomítgattunk a számokon, hogy már sajnáltuk volna kihagyni őket a leendő koncertjeinkről, de valami érdekességet, egyedit szerettünk volna hozzátenni, amitől egy kicsit a miénknek is érezhetjük ezeket a kiváló örökzöld rocklklasszikusokat.
Ekkor jött egy merész ötlet: énekeljük magyarul, így mindenki értheti miről is szólnak.
Amikor az első fordítás elkészült, alig vártuk, hogy mi sül ki belőle. Még fél óra sem telt el, hogy átvettük Végvári Gábortól az első szöveget máris rohantunk felénekelni.
Pár perc múlva Don Henley - Dirty Laundry (Mindannapi szennyes) című száma szólt: MAGYARUL! ...állat!!! Aztán sorban jött a többi is. Minket meggyőzött :-)
Az első fellépésünket nagy lelkesedéssel fogadta a közönség, ami bebizonyította, hogy másoknak is tetszik az ötletünk és van rá igény. A koncerteken a magyarul előadott külföldi rock-klasszikusok mellett pár igazi nagy magyar rocklegenda is helyet kapott.
Természetesen egy saját szerzeményekből álló lemez is készülőben van.

www.rocktorock.eu

A Nemzeti Kultúrális Alap támogatásával!