2011.03.22.

 

Kovács Krisztián - Schrerer Péter: A GYÁVA

Egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Zavarbaejtően személyes párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a „könnyebb” utat, ha úgy érezzük, az életünk zsákutcába ért?

A Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása

És nincs pénz, nincs kocsi, nincs ruha, nincs nő, nincs nyár, nincs telefon, nincs lakás és nincs lélegzet, nincs pihenés, nincs megállás és nincs segítség, és nincs esély és nincs isten sem ember, és nincs anya és nincs apa és nincs remény és nincs testvér, és nincs holnap és „Az árokparton végzed! De nem gáz, odavaló vagy” és sajnálnak és látod, hogy tényleg, és amikor azt mondják: „Kár érted!”… na, akkor van igazán véged.

Az előadás szövegkönyve a kábítószer-függőségükről valló emberek személyes dokumentumai, valamint az alkotók - Kovács Krisztián, Scherer Péter, Gyulay Eszter, Surányi Judit, Gáspár Anna - írásai alapján készült. Az előadásban elhangzik részlet Gáll Szabolcs Balázs: Száraz létünk fekete napjai című könyvéből.

„Nem vigyáztál magadra
Rátéptél az anyagra
Elmerülsz a képekben
Benn vannak a véredben
Látomások, félszavak
Szedik szét az agyadat."

 

http://7ora7.hu/szinhazak/nezomuveszeti-kft
A gyava

Ízelítő a Kupidó című produkciójukból