2011.03.02.

A Hétdomb Természetbarát Egyesület és a Közösségek Háza rajzpályázatot hirdet „környezet és természetvédelem” témakörben.

Pályázni lehet A4-es méretű rajzzal, a felső tagozatos és a középiskolás tanulók fotóval, lírai, vagy prózai művel (részletes kiírás a teljes hírben).

Az elkészült művek leadási határideje 2011. április 8.

“Ha a fák, füvek vagy akár az erdei állatok szólni tudnának , látván az embert és viselt dolgait, azt mondanák szánakozva:
- Óh, te szerencsétlen, honnan tévelyedtél ide, és hogyan fogsz te itt élni?
 Azt hallottuk, hogy minket is csoportosítottál, nevet adtál nekünk, de még a csillagokkal is foglalkozol, bár lábad lassúbb a zergénél, a gégédből olyan hangok jönnek elő, hogy a hozzád hasonlók sem értik meg mindig.
Rajtunk pihenhetsz – mondanák a füvek -,de ki ne tépkedj bennünket a földből, mert neked fogunk hiányozni.
Mi alánk menekülhetsz az eső meg a tűző nap elől – mondanák a fák -, de ne akarj minket leigázni, mert akármilyen furcsa, idegen jövevény vagy, azt az oxigént szívod, amit mi növények kibocsátunk…”

Ancsel Éva

 

 

Pályázni lehet A 4-es méretű (keret és laminálás nélküli), bármely technikával készült rajzzal, óvodás, általános iskola alsó- és felső tagozatos, valamint középiskolás korcsoportban.
Az általános iskola felső tagozatos és a középiskolás tanulók fotóval, illetve saját lírai, vagy prózai művel is részt vehetnek a pályázaton.

Minden résztvevő műfajonként egy-egy alkotással nevezhet, melyek leadási határideje: 2011. április 8.
Leadás helyszíne: komlói Közösségek Háza (48-as tér 1.)

A több tagú, szakértő zsűri által legjobbnak ítélt munkák 2011. április 22.-május 21-ig megtekinthetők lesznek Közösségek Háza aulájában.

A díjkiosztó pontos idejéről és helyéről értesítjük az érintetteket.

Az alkotások hátoldalán kérjük jól olvashatóan tüntessék fel:
- a rajz (fotó, írás) címét, a pályázó nevét, életkorát, hányadik osztályba jár
- az iskola, illetve óvoda nevét (lehetőleg ne az iskolatársulás neve legyen, hogy be  tudjuk azonosítani az intézményt).