2009.11.09.

Igazán jó híreket kaptunk a Pöndöly egyesülettől, olvassák/olvassátok!

Természetesen gratulálunk a táncosoknakI

A Pöndöly Néptáncegyüttes 2009. november 6-8-i hétvégén a XV. Bakony Fesztiválon szerepelt Ajkán.
 Az utazást a Komló Városért Alapítvány támogatta, amit ez úton is köszönünk. Néptánc Országos Baráti Kör Egyesület által szervezett verseny mottója „A hagyományokhoz hűen!" volt. A házigazdák nagyon kedvesen fogadtak minket, ideális körülmények között tölthettük el ezeket a napokat, élvezhettük Az Ajka-Padragkút Táncegyüttes és gyimesi, palatkai, vajdaszentiványi hagyományőrzők műsorát, közösen mulathattunk velük. Együttesünk az új, "Mindahányan" című koreográfiáját mutatta be - szép sikerrel!
 A zsűri elnöke Dr. Felföldi László (MTA ZTI Néptánc osztályának vezetője) úgy kezdte az értékelésünket, hogy "Komló büszke lehet, hogy ilyen néptáncegyüttese van". A zsűritől sok dicséretet és útmutatást is kaptunk. Varga János (a Zala Táncegyüttes és a Marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes vezetője) további kísérletezésre, a hagyományok további hűséges követésére bíztatta az együttest. Borár Zoltán (zenész) a fiúk énekét és a zenekar megoldásait dicsérte. Nem jöttünk el üres kézzel: koreográfusaink - Kirch Zoltán és Martos G. Csongor - díjat kaptak, és Simon Fruzsina is táncos különdíjat kapott.
Zenekarunk, a Zúgató zenekar, zenekari különdíjat kapott. Élményekkel, és újabb ismeretségekkel, barátságokkal tértünk haza, ezek a kapcsolatok a további szakmai munkákat fogják segíteni, és reményeink szerint velük a város néptánckedvelő közönsége is találkozhat majd!
Addig is szívesen látunk minden érdeklődőt a november 21-én 16 órakor a Téka együttes és a Hétpendely zenekar koncertjén, és december 4-én a Borbála napi Kistérségi Gálán!