2009.05.29.

0. MINDENMÁS alternatív kulturális fesztivál
2009. május 29-30, Komló

Mi ez az új rendezvény? Nagyjából 2008. áprilisában egy lelkes fiatalokból álló csapat kigondolta, fel kéne dobni a komlói programkínálatot, valami fiatalossal, frissel, lendületessel. A kiinduló ötlet valami hasonló volt: lépjenek fel országosan ismert jó zenekarok, csapjuk hozzájuk a helyi erőket és a rendezvényen vonuljanak fel az ifjúsági szervezetek, mert akkor talán többen megismerik őket. Kezdetnek nem rossz...
Terveik megvalósításához a Közösségek Házában találtak partnerre, az intézmény dolgozói egyből az ügy mellé álltak. És ez lett belőle, a 0. MINDENMÁS fesztivál. Azért nem első, mert kísérlet. Nem tudni hogy sikerül, milyen lesz a fogadtatása, de a szervezők reménykednek és folytatni akarják. Közben pedig dolgoznak, hogy minden a lehető legjobb legyen.

Alább a részletes program.

2009. május 29. péntek 

VANAFALON graffiti verseny
Komló, Vasútállomás 16-20 óráig

Komlón első alkalommal kerül megrendezésre ilyen verseny, de az országban több helyen sikerrel rendeztek már hasonlót. Érdekes stílusú alkotók és alkotások börzéje négy órában.

HIP-HOP PARTY
Komló, Zrínyi klub 21 órától

PANDEMONIUM, MAXELL+CHICHECK, ZEE (FunkyBeatz)

Aki nem ismeri a hip-hop zene underground világát okkal gondolhatja, hogy kik ezek a srácok? De a hozzáértők valószínűleg elégedetten nyalják meg füleiket a nevek olvasása közben. Van köztük országos freestyle bajnok is, és a fellépőknek, a hozott minőség alapján, jelentős esélyük van a magyar élvonalhoz való csatlakozásra. Akik kedvelik a stílust ne hagyják ki, lehet az új kedvencüket is láthatják majd a színpadon. 

2009. május 30. szombat
Komló, Sikonda Pihenőpark

2230   Ladánybene 27: Az ország talán legismertebb reggae zenekara. 1985-ben alakultak, majd 1990-ben országos tehetségkutató versenyt nyertek. 1991-ben jelent meg első albumuk, népszerűségük mind a fiatal, mind az idősebb generáció közt töretlen. 
Bodnár Tibor a zenekar gitárosa és alapító tagja egyébként komlói kötődésű is. Ígéretük szerint pláne ki fognak tenni magukért, mindenképpen nagy buli várható.
 

2030  Eszter & a GumiZsuzsi: A GumiZsuzsi története 2005-ben indult Pécsen, mára országosan ismert zenekarrá nőtték ki magukat. Dalaik gyakran műsoron vannak országos rádió adókban, valamint az összes nagyobb fesztivál rendszeres fellépői. Takáts Eszter gitáros-énekesnő érdekes hangulatú dalai dominálnak elsősorban, de a hangszerelés már igazi csapatmunka. A közelmúltban jelent meg Eszter & a GumiZsuzsi új lemeze Kaucsukk Suzie címmel, mely folytatása az Eszter - Rövidtáv albummal megalapozott Takáts Eszter életmünek.

1900   Koszta Nosztra:  A zenekar 1997-ben alakult Komlón. Zenéjük idézi a 80-as évek magyar alternatív zenekarait, kicsit punkos, kicsit beates kicsit mindenféle. Utóbbi évek tagcseréi után idén készül az új lemezük, ami a fesztivál idején talán már készen is lesz. Pályafutásuk során játszottak már a EFOTTon, 2001-ben a Szigeten is felléptek.

1730   kobrajazz: A pécsi zenekar az egykori YouJane utódcsapata. A stílus is hasonló, a zene pedig minőségi munka.
Dunai Péter billentyűs a KOBRAJAZZ-ről: A hip-hop alapú zenétől kezdve a jazzes behatásokon át az alternatív popzenén keresztül a füstös rock'n'roll-on túl tulajdonképpen mindenféle íz keveredik ebben a dologban, eddig eltelt életünk mindenféle salakanyaga lecsapódik benne és ez ad egy ilyen kellemes elegyet.

1530  Apodemus: Másképpen erdei egér. Pécsi fiatalokból álló zenekar, kb. 2 évvel a világhírnév előtt.

1500   TaDu: Lelkes komlói fiatalok, ők indítják a műsort.

 Ifjúsági szervezetek találkozója.
2009. május 30 szombat, Sikonda Pihenőpark

KIES, Komlói Ifjúságsegítő Egyesület
MásKépMás Alapítvány
Tett-Hely ifjúsági szolgáltató központ
Emberség Erejével Alapítvány

A civil szervezetek egyre fontosabb szerepet töltenek be életünkben. Megismertetésük fontos számunkra, hiszen sokszor ők képesek betömni azokat a hézagokat a kulturális szférában amire nem, vagy alig jut pénz. A 0. MINDENMÁS fesztiválon bemutatkozó egyesületek tagjain keresztül betekintést kaphat minden látogató a munkájukból, valamint érdekes és hasznos időtöltés kipróbálni gondolatébresztő játszóházaikat is.